Ga naar hoofdinhoud

Op deze pagina vindt u een paar voorbeelden van aanvragen die bij de Stichting zijn binnengekomen. Deze aanvragen zijn allemaal toegekend. De gegevens zijn zodanig verwerkt dat de aanvragers niet herkend kunnen worden.

Financiële bijdrage voor een laminaatvloer

De diaconie van een protestantse kerk uit Amersfoort vraagt een bijdrage voor het leggen van een laminaatvloer. De aanvraag is voor een vrouw van in de 50 met zowel lichamelijke als psychische klachten. Mevrouw voelt zich eenzaam en is erg ongelukkig en angstig op de plek waar zij woont. Nu krijgt zij de mogelijkheid om terug te verhuizen naar haar oude buurtje. Hier wil ze heel graag wonen! Alleen, mevrouw heeft geen budget om te klussen. Ze staat onder bewind en moet rondkomen van weekgeld. Mevrouw is protestants.
De aanvraag voor het leggen van een laminaatvloer in het nieuwe appartementje van mevrouw wordt door de Stichting toegewezen.

Jaarlijkse Paasactie voor financieel extraatje

Ieder jaar stuurt de Thomas Scheltus Stichting alle protestants-christelijke kerken en ouderenzorginstellingen in Amersfoort een mail over de Paasactie. De kerken en instellingen mogen voor vrouwen in hun kerk/instelling die aan de criteria van de Stichting voldoen €200 aanvragen. De Stichting maakt het bedrag over naar de kerk/instelling en die mogen het bedrag schenken aan de dames voor wie het is aangevraagd.
In 2024 hebben 222 vrouwen voor Pasen een bijdrage gekregen.

Geldelijke steun voor Stichting SMAAK

In het bijzondere corona-kunstproject ‘Een Creatieve Knuffel voor Jou’ maken jongeren en oudere volwassenen samen met senioren (70+) een kunstwerk. Hiermee willen ze iets betekenen voor kwetsbare ouderen die vanwege het coronavirus met heel weinig mensen contact hebben. Stichting Smaak heeft als doel zoveel mogelijk kwetsbare ouderen de kans te geven om van kunst te kunnen genieten. SMAAK heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunstprojecten voor ouderen.
De aanvraag voor een bijdrage aan dit project heeft de Stichting toegekend.

Blije reacties

Soms komt via de secretaris een bedankje binnen bij de Stichting. Daar worden we blij van!

“Bij deze wil ik jullie héél hartelijk bedanken voor de medewerking voor de financiële steun die ik heb ontvangen voor mijn nieuwe bril. Ook wil ik de Thomas Scheltus Stichting hartelijk bedanken voor de financiële steun. Een fijne dag nog.”

“Heel hartelijk dank namens de dames bij wie ik een gift uit de Paasactie van de Thomas Scheltus Stichting heb mogen brengen. Men was er echt ontroerend blij mee.”